Welcome!

Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII

 

Prezentul document cuprinde termenii si conditiile de utilizare a site-urilor www.doc.ro, www.health-shop.com, www.doctime.doc.ro, www.doc-channel.com - denumit in continuare „Termeni si Conditii” sau „Contractul”), stabilind care sunt conditiile in care orice persoana care a implinit varsta de 18 ani sau orice persoana juridica (denumita in continuare „Utilizatorul”), poate vizita ori accesa oricare dintre site-uri, respectiv poate utiliza in orice mod serviciile oferite prin intermediul acestor site-uri prin crearea si utilizarea unui cont, precum si modalitatile de asigurare a protectiei si sigurantei datelor cu caracter personal prelucrate prin intermediul oricaruia dintre site-urile accesate.

 

Aceste website-uri sunt administrate si actualizate de catre S.C. RED LION SRL (denumita in continuare „RED LION”, respectiv „Operatorul”, „Administratorul” ).

 

Folosirea oricaruia dintre website-uri, precum si a serviciilor continute in acestea este gratuita, sub rezerva respectarii de catre Utilizator a acestor Termeni si Conditii. Prin utilizarea site-urilor Utilizatorul este implicit de acord sa respecte Termenii si Conditiile si, pe cale de consecinta, isi asuma ca va fi in exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce intreprinde in legatura cu oricare dintre site-urile accesate indiferent daca prin intermediul contului de Utilizator sau ca vizitator oarecare si pentru eventualele prejudicii de orice natura pe care le-ar putea cauza prin nerespectarea intocmai a Termenilor si Conditiilor.

 

In cazul in care Utilizatorul nu este de acord cu conditiile de utilizare a site-ului / site-urilor, Utilizatorul este rugat sa inceteze accesarea site-ului / site-urilor.

Prin neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea Utilizatorul intelege ca nu poate beneficia de serviciile oferite de site-ul sau site-urile respective. Accesarea sau vizitarea in continuare a site-urilor, a oricarei pagini din acestea si/sau crearea de cont pentru utilizarea serviciilor oferite prin intermediul site-urilor, constituie o acceptare in intregime si neconditionata de catre Utilizator a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea, cu excepţia celor care vizează protecţia datelor personale.

 

Cu excepţia aspectelor ce ţin de prelucrarea datelor personale, regulile de utilizare a site-urilor, respectiv prezentele Termeni si Conditii pot fi modificate in orice moment de catre RED LION, fara o anuntare prealabila a Utilizatorilor. Orice modificare in continutul acestor Termeni si Conditii va fi notificata prin pop-up afisat la accesarea site-ului, vizibil public de catre orice vizitator. Aceste reguli sunt, de asemenea, oricand accesibile pe site, in footer-ul acestuia (zona inferioara de meniu), astfel incat Utilizatorului ii revine responsabilitatea de a le cunoaste si respecta intocmai. RED LION isi rezerva dreptul de a stabili reguli suplimentare in cadrul anumitor servicii ale website-ului (mentionate in mod explicit la respectivele servicii) care vor fi considerate parte integranta a conditiilor generale de folosire a site-urilor.

 

In masura in care incepand cu un anumit moment Utilizatorul nu mai este de acord cu modificarile aparute la nivelul Termenilor si Conditiilor de utilizare a site-ului, respectiv site-urilor si doreste sa renunte la contul creat pe site / site-uri si la calitatea de abonat la newsletter-urile furnizate prin intermediul site-ului / site-urilor, respectiv doreste sa isi anuleze contul realizat prin incarcarea datelor in formularele disponibile pe site, sau sa isi stearga complet datele personale stocate in cadrul platformei, precum si sa isi anuleze accesul la orice facilitate de pe site, Utilizatorul va transmite un e-mail pe adresa [email protected], operata de catre RED LION, solicitand sa fie sters din baza de date aferenta site-ului / site-urilor. Utilizatorul intelege ca prin solicitarea de dezabonare respectiv de stergere a contului sau dintr-un site, sau stergerea dator personale aferente contului sau dintr-unul dintre site-uri va ducxe automat la stergerea contului / dezabonarea / stergerea datelor din toate site-urile aferente mentionate mai sus.

Prezentele conditii statueaza modul de folosire de catre Utilizatori a oricaruia dintre site-urile mentionate mai sus, iar relatiile dintre Utilizator si Operatorul site-urilor sau orice aspecte ce pot aparea din acestea sunt guvernate de dispozitiile legii romane.

 

 

A. INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL (POLITICA DE CONFIDENTIALITATE)

Pentru a asigura respectarea dreptului Utilizatorilor oricaruia dintre site-urile www.doc.ro, www.health-shop.comwww.doctime.doc.ro, www.doc-channel.com la protecția datelor cu caracter personal (“Utilizatorul”), Operatorul a implementat măsuri specifice de protecție, luând în considerare legislația română, precum și cerințele stabilite de Regulamentul (UE) 2017/679 -aplicabil în întreaga Uniune Europeană începând cu data de 25 mai 2018 („Regulamentul”).

Datele cu caracter personal reprezintă orice informație prin care Utilizatorul poate fi identificat, în special printr-un element de identificare cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau unul sau mai multe elemente aflate în legătură cu identitatea fizică, fiziologică, genetică, psihică, economică, culturală sau socială a Utilizatorului.

Operatorul ia toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea dreptului Utilizatorului la protecția datelor cu caracter personal, iar prezentele condiţii reprezintă notificarea stabilită de art. 13 / 14 din Regulament prin care se explică de ce se colecteaza datele Utilizatorului cu caracter personal, modul în care sunt protejate aceste date, precum și care sunt drepturile Utilizatorului în legătură cu această colectare de date.

 

Vă încurajăm să citiți cu atenție prevederile de mai jos și să ne solicitați orice informație suplimentară sau orice lămurire pe care o considerați necesară, cu privire la conținutul acestei informări.

 

 1. Consideraţii generale privind prelucrarea datelor dumneavoastră personale in calitate de Utilizator al site-urilor mentionate mai sus

In conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/679, Red Lion in calitatea sa de “Administrator” si respectiv “Operator” al site-urilor mentionate, va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori in baza acordului specific al acestora furnizat la crearea contului de utilizator, si respectiv prin acceptarea Termenilor si Conditiilor.

Prin Termeni si Conditii, Utilizatorii sunt informati ca datele personale pe care le furnizeaza urmeaza a fi prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre Operator a serviciilor pe internet de furnizare de bunuri si servicii, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate, precum si in scopuri statistice.

Operatorul realizează următoarele operaţiuni de prelucrare: colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea, modificarea la solicitarea specifica a Utilizatorului, extragerea, consultarea, utilizarea si, in unele cazuri, transmiterea catre terti, in baza exclusiva si reglementata a unui contract comercial care asigura securitatea si confidentialitatea datelor, precum si respectarea drepturilor Utilizatorului, a datelor personale ale Utilizatorilor site-urilor pentru a administra, mentine, imbunatati si obtine informaţii cu privire la serviciile pe care le ofera, precum si pentru a preveni erori si scurgeri de informatii prin reteaua IT proprie, incalcari ale legii sau termenilor contractuali.

Pentru ca Utilizatorul sa beneficieze de cea mai bună experiență digitala pe site-urile mentionate mai sus, Operatorul poate colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul de Cumpărăror al Utilizatorului, poate invita Utilizatorul să completeze chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau serviciu sau poate desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri si colaboratori, studii și cercetări de piață. Operatorul face aceste activități in temeiul interesului sau legitim de a desfășura activități comerciale si de a intelege cum poate sa imbunatateasca serviciile oferite si calitatea acestora, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile fundamentale ale Utilizatorului să nu fie afectate.

Datele personale ce urmeaza a fi colectate vor putea fi folosite, inclusiv prin crearea automată de profiluri (pentru acei Utilizatori care şi-au exprimat consimţământul explicit) pentru a personaliza intr-un grad cat mai mare serviciile oferite Utilizatorilor prin intermediul site-ului accesat precum si in scopuri de marketing.

 

Crearea automată de profiluri nu va viza datele minorilor, datele personale ale acestora nefiind prelucrate în acest scop.

 

Datele personale vor fi furnizate de catre Utilizatori, la optiunea lor proprie, in momentul crearii unui cont valabil pe oricare dintre site-uri sau in cazul abonarii la un serviciu disponibil pe oricare dintre site-uri, pentru a beneficia de serviciile si produsele oferite prin intermediul acestora. La inregistrarea intr-unul dintre site-uri-le www.doc.ro, www.health-shop.com, www.doctime.doc.ro, respectiv www.doc-channel.com sunt / pot fi solicitate Utilizatorului anumite date personale, precum numele si prenumele, sexul, data nasterii, adresa de e-mail, telefon, profesie, obisnuinte/preferinte/comportament, dar si alte informatii cu caracter personal.

 

Utilizatorul este singurul raspunzator de toate datele furnizate la momentul crearii contului de utilizator pe site. Pentru confirmarea datelor si contului, Utilizatorul va fi anuntat la adresa de e-mail declarata la crearea contului. Acest e-mail de confirmare are rolul stoparii actiunilor frauduloase ale unor utilizatori care folosesc adrese de e-mail ale altor persoane pentru a crea conturi fictive. Daca primiti un asemenea mesaj, in conditiile in care nu v-ati inregistrat personal pe niciunul dintre site-urile www.doc.ro, www.health-shop.com, www.doctime.doc.ro, respectiv www.doc-channel.com va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa [email protected].pentru a sterge contul respectiv in maximum 3 zile lucratoare.

In afara de datele care sunt necesare obligatoriu pentru crearea unui cont de utilizator  (fara de care nu se poate crea contul), respectiv adresa de email, nume, prenume, telefon, formularul de profil al Utilizatorului contine si alte campuri care pot fi editate de catre Utilizator in cazul in care acesta doreste modificarea sau completarea datelor furnizate la crearea contului.

 

Utilizatorul nu este obligat sa furnizeze aceste date suplimentare, ele fiind necesare i) evidentei despre folosirea site-urilor si ii) oferirii in conditii optime a serviciilor prin intermediul acestuia precum si pentru accesul Utilizatorului la facilitati suplimentare.

Pentru ca Utilizatorul sa fie anuntat despre articole si sfaturi despre sanatate, despre reduceri, oferte si promotii, coduri voucher sau informatii cu privire la produse, servicii medicale sau in domenii conexe starii de sanatate din partea Operatorului (Red Lion), respectiv din partea DOC si a celorlalte platforme digitale mentionate mai sus aflate sub brandul DOC, precum si din partea Partenerilor Operatorului , in scop de informare, educare si marketing personalizat, Utilizatorul isi da consimtamantul in mod explicit.

 

Refuzul Utilizatorului de a furniza oricare dintre datele suplimentare solicitate, respectiv refuzul de a-si da consimtamantul in mod explicit in scop de informare, educare si marketing personalizat nu va impiedica Utilizatorul sa acceseze site-urile sau contul de utilizator creat, dar vor determina neparticiparea Utilizatorului la actiunile promotionale organizate prin intermediul site-uri-lor precum si lipsa accesului acestuia la facilitatile si serviciile suplimentare oferite exclusiv Utilizatorilor care au cont si si-au dat consimtamantul in mod explicit in scop de informare, educare si marketing personalizat.

 

Pentru mai multe detalii despre prelucrarea datelor cu caracter personal in acest scop specific, va rugam cititi “Notificarea privind confidentialitatea datelor prelucrate in scop de informare, educare si marketing personalizat"

 

Oricare dintre site-uri va putea fi utilizat şi in conditiile in care Utilizatorul decide să nu isi creeze un cont, respectiv sa nu se inregistreze ca Utilizator prin furnizarea datelor personale, cu excepţiile stabilite în cadrul Politicii de Cookies (parte integrantă a prezentului Contract).

 

Conform Regulamentului (UE) 2017/679 si Legii nr. 677/2001, Utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor.

 

Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorii pot face o cerere in scris in acest sens, pe care o vor trimite prin e-mail la adresa [email protected] cu specificatia „Solicitare date cu caracter personal”.

 

Operatorul site-urilor se angajeaza sa nu trimita mesaje spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al Utilizatorului) si sa intreprinda toate masurile tehnice accesibile pentru a asigura securitatea si confidentialitatea datelor Utilizatorului.

 

Operatorul poate sa foloseasca informațiile colectate, cum ar fi adresa de e-mail, pentru a interacționa direct cu Utilizatorul. De exemplu, Operatorul poate trimite o notificare dacă detecteaza o activitate suspectă, cum ar fi o încercare de conectare la contul Utilizatorului sau o incercare de phishing. Iar in cazul in care Utilizatorul contacteaza Operatorul, acesta va păstra o înregistrare a solicitării Utilizatorului pentru a ajuta la rezolvarea oricăror probleme pe care Utilizatorul le-ar putea întâmpina.

 

Operatorul site-urilor isi rezerva dreptul de a desfiinta, fara aviz prealabil, conturile si accesul Utilizatorilor care incalca Termenii si Conditiile, care intreprind activitati dovedite de frauda, calomnie sau atac la securitatea si confidentialitatea informatiilor din cadrul site-ului sau a companiei operatoare a oricaruia dintre site-uri.

 

 1. Datele având caracter personal pe care le colectăm, temeiurile colectării și scopurile colectării

În cadrul raportului de comunicare online stabilit intre site-uri si Utilizator, colectăm și prelucrăm datele cu caracter personal ale Utilizatorului, colectarea și prelucrarea acestor date fiind necesară furnizarii de continut informativ si promovational catre Utilizator, in urma completarii, de catre acesta, a datelor cu caracter personal in mod voluntar, in cadrul site-uri-lor, prin accesarea uneia sau mai multora dintre sectiunile: creare cont, actualizare cont, abonare la newsletter, completare chestionar online, completare formular online, pentru obtinerea de informatii personalizate sau beneficii comerciale, in cadrul campaniilor promovate pe site-uri.

Temeiurile colectarii de date cu caracter personal pe site-uri pot fi urmatoarele:

1)         Utilizatorul, denumit in cele ce urmeaza si “Persoana vizata” si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice

2)         prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract.

3)         prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine Operatorului.

4)         prelucrarea este necesara pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice

5)         prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau care rezulta in exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatorul.

6)         prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de Operator sau de o parte terta, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, in special atunci cand persoana vizata este un copil.

 

În enumerarile de mai jos vă prezentăm în mod detaliat ce date cu caracter personal sunt colectate precum si temeiul, scopul si durata colectarii acestora.

Subliniem că furnizarea datelor indicate mai jos nu este obligatorie pentru a vizualiza site-uri-le mentionate, cu excepţia celor care vizează Cookies. Datele indicate sunt necesare numai pentru a presta servicii specifice pentru Utilizatorii care le transmit.

 

Categoria 1:

 • Date având caracter personal pe care le colectăm:
  • Nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, date de localizare geografica, adresa de corespondenta, link profiluri social media, sex, data nasterii, poza profil, job, studii

 

 • Temeiurile colectării acestor date:
  • 1), 2), 6)

 

 • Scopurile colectării datelor având caracter personal:
  • Pentru furnizarea accesului la continut personalizat si raspunsuri la intrebari si solicitari transmise de catre Utilizator online;
  • Pentru prestarea serviciilor comandate de Utilizator prin intermediul site-urilor, respectiv inregistrarea, validarea, prelucrarea, expedierea si facturarea comenzilor; returnarea produselor conform prevederilor legale; rambursarea contravalorii produselor; asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile Utilizatorului (clientului) cu privire la comenzile date de acesta sau la alte bunuri si servicii oferite de Operator prin intermediul site-urilor. Prelucrarea datelor Utilizatorului pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între Operator sau Persoane Imputernicite de Operator și Utilizator. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.
  • Pentru imbunatatirea serviciilor site-urilor, avand in vedere faptul ca Operatorul doreste în permanență să ofere Utilizatorului cea mai bună experiență online. Pentru aceasta, Operatorul poate colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul de Cumpărăror al Utilizatorului, acesta poate fi invitat să completeze chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau Operatorul poate desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață. Aceste activitati se bazeaza pe interesul legitim al Operatorului de a desfasura activitati comerciale.
  • Pentru apararea intereselor legitime ale Operatorului
  • In scop de informare, educare si marketing personalizat, pentru transmiterea de comunicari despre articole si sfaturi pentru sanatate, despre reduceri, oferte si promotii, coduri voucher sau informatii cu privire la produse, servicii medicale sau in domenii conexe starii de sanatate din partea Operatorului (Red Lion), respectiv din partea DOC si a celorlalte platforme digitale mentionate mai sus aflate sub brandul DOC, precum si din partea Partenerilor Operatorului

 

 • Modalitatea de colectare si perioada de pastrare a datelor:
  • In cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorintei explicite a Utilizatorului de retragere a consimtamantului sau de stergere a datelor sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimizate electronic.

Categoria 2:

 • Date având caracter personal pe care le colectăm:
  • Cookies, marcaje de timp (data si ora accesarii), istoricul navigarii pe site

 

 • Temeiurile colectării acestor date:
  • 1), 6)

 

 • Scopurile colectării datelor având caracter personal:
  • Pentru monitorizarea traficului site-ului si a istoricului accesarilor acestuia, pentru realizarea ierarhiei de continut si identificarea continutului cel mai relevant pentru Utilizator.

 

 • Modalitatea de colectare si perioada de pastrare a datelor:
  • In cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorintei explicite de catre Utilizator de retragere a consimtamantului sau de stergere a datelor sau pana la 10 ani de la ultima activitate a Utilizatorului pe site. În funcție de tipul de Cookie si de situația concretă, această perioadă va varia, putând fi cuprinsă între 1 zi și 10 ani. De exemplu, prin tool-ul de monitorizare a traficului Google Analytics, se utilizeaza identificatori cookie, adrese IP, a caror stocare se realizeaza pe perioada de maxim 30 de zille. La sfarsitul perioadei de stocare, datele vor fi anonimizate electronic.

Categoria 3:

 • Date având caracter personal pe care le colectăm:
  • Date despre starea de sănătate - Informatii declarative exprimate explicit de catre Utilizator pe site-uri, despre istoricul sau medical, simptomatologie si preferinte de informare cu privire la subiecte medicale si de sanatate.
 • Temeiurile colectării acestor date:
  • 1)

 

 

 

 • Scopurile colectării datelor având caracter personal:
  • Pentru furnizarea accesului la servicii si produse de sanatate, respective la comunicari aferente serviciilor si produselor de sanatate conforme cu cererea Utilizatorului, prin crearea automată de profiluri menite a determina conţinutul specific adecvat Utilizatorului.

Serviciile şi comunicările sunt stabilite exclusiv în baza datelor transmise de Utilizator, acesta fiind singurul responsabil de acurateţea acestora.

Utilizatorul este unic responsabil pentru toate informatiile medicale si de sanatate transmise pentru a beneficia de serviciile sau produsele oferite pe site-uri si pentru a fi informat despre articole si sfaturi despre sanatate, despre reduceri, oferte si promotii, coduri voucher sau informatii cu privire la produse, servicii medicale sau in domenii conexe starii de sanatate din partea Operatorului (Red Lion), respectiv din partea DOC si a celorlalte platforme digitale mentionate mai sus aflate sub brandul DOC, precum si din partea Partenerilor Red Lion, in scop de informare, educare si marketing personalizat.

 • Modalitatea de colectare si perioada de pastrare a datelor:
  • In cadrul bazei de date securizate a Operatorului, pana la exprimarea dorintei explicite a Utilizatorului de retragerea a consimtamantului sau de stergere a acestora sau pana la 10 ani de la ultima activitate a Utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimizate electronic.

 

3) Modul de păstrare a datelor Utilizatorilor având caracter personal, locație, perioadă de păstrare

 

Operatorul va stoca datele cu caracter personal ale Utilizatorilor pentru o perioadă care nu depășește perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele sau asa cum este definit mai sus pentru fiecare caz specific in parte, iar, în cazurile în care exista pentru Operator obligația legală de a păstra datele cu caracter personal ale Utilizatorilor o anumită perioadă de timp, perioada de păstrare va fi cea prevăzută de lege. În funcție de situația concretă, această perioadă va varia, putând fi cuprinsă între 1 zi și 10 ani.

 

Pentru o bună înțelegere a modului de păstrare, a locației în care datele cu caracter personal ale Utilizatorilor vor fi păstrate și a perioadei exacte pentru care aceste date vor fi păstrate în evidențele sau în sistemele Operatorului, vă rugăm să consultați detaliile de mai sus.

 

În scopul garantării dreptului Utilizatorului de a fi protejat în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, Operatorul implementează, pentru anumite categorii de date având un caracter sensibil, date de sănătate sau care sunt apte să afecteze drepturile într-o manieră semnificativă, măsuri speciale de natură tehnică și organizatorică, menite să protejeze aceste categorii de date cu caracter personal realizate prin intermediul nivelului de securitate al server-ului unde sunt stocate aceste date.

 

Destinatarii datelor având caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm pot fi companii terte imputernicite de catre Operator pentru a asigura ducerea la bun sfarsit a temeiurilor si scopurilor prelucrarii datelor cu caracter personal angajate cu fiecare Utilizator.

 

Datele pot fi transmise, in masura in care este necesar scopului prelucrarii, in baza unor contracte ce asigura confidentialitatea si securitatea datelor, companiilor partenere ale Operatorului, furnizoare de servicii sau produse medicale, companii furnizoare de servicii de consultanta si servicii de comunicare, etc, in scopul explicit al informarii si educarii Utilizatorului, al livrarii de produse si servicii in conformitate cu cerintele Utilizatorului si cu scopurile de prelucrare a datelor cu caracter personal stabilite, in baza consimtamantului de prelucrare oferit de catre Utilizator pe site-uri, in baza unui contract cu fiecare dintre companiile terte.

 

O listă completă a acestor companii terte ce actioneaza ca persoane imputernicite in sensul Regulamentului (UE) 2017/679 este disponibilă oricărei persoane vizate, la cererea acesteia.

 

De asemenea, destinatarii datelor având caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm pot fi si Partenerii Red Lion, in baza consimtamantului explicit, dat in mod voluntar de catre Utilizator de a primi comunicari despre reduceri, oferte si promotii, coduri voucher sau informatii cu privire la produse, servicii medicale sau in domenii conexe starii de sanatate din partea Partenerilor Red Lion, in scop de informare, educare si marketing direct. Pentru mai multe detalii, va rugam cititi “Notificarea privind confidentialitatea datelor prelucrate in scop de informare, educare si marketing personalizat ”

 

De asemenea, o listă completă si actualizata a acestor Parteneri Red Lion este disponibilă oricărei persoane vizate, la cererea acesteia.

 

Transferuri internationale de date

Exista posibilitatea ca Operatorul sa fie nevoit sa impartaseasca datele personale ale Utilizatorului unor destinatari aflati in afara Spatiului Economic European ("EEA"). Unele tari sunt considerate Tari Adecvate de catre Comisia Europeana, astfel fiind tratate asemenea tarilor care apartin EEA. lnainte de a va transfera datele in afara EEA (sau in afara unei Tari Adecvate), datele Utilizatorului sunt protejate, in mod obisnuit utilizand Clauzele Contractuale Standard, dupa cum sunt aprobate de Comisia Europeana. Puteti gasi mai multe informatii cu privire la Clauza Contractuala Standard aici: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en. Puteti gasi mai multe informatii cu privire la tarile adecvate aici: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en.

 

 1. Drepturile utilizatorilor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si exercitarea acestora

În vederea protejării la un standard cât mai ridicat a datelor, Utilizatorul are o serie de drepturi reglementate de lege, pe care le prezentăm pe scurt în cele ce urmează, rugându-vă ca pentru orice detalii suplimentare să nu ezitați să contactați in scris responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul Operatorului, pe email la adresa de contact urmatoare: [email protected] sau scrisoare transmisa prin posta sau curierat la adresa Strada Luminei Nr. 8, Et. 2 din Bucureşti Sector 2.

 

 1. Dreptul de acces

Utilizatorul are dreptul de a obține accesul la datele sale cu caracter personal pe care le prelucreaza Operatorul, precum și dreptul de a obține copii ale acestora. La solicitarea Utilizatorului, prima astfel de copie vă va fi oferită de către Operator în mod gratuit, urmând ca eventualele copii suplimentare pe care le veți solicita să poata fi supuse unei taxe corespunzatoare efortului necesar de extragere si formatare pentru transmitere. Copia datelor având caracter personal vă poate fi oferită fie în format electronic, fie în format fizic, în funcție de solicitarea dvs. şi de natura datei solicitate. Pentru solicitarea informatiilor despre datele cu caracter personal existente in site-uri, precum si pentru a solicita stergerea partiala sau totala a acestor date, este nevoie sa transmiteti cererea la adresa de e-mail [email protected] sau sa expediati o scrisoare prin posta sau curierat la sediul social al Operatorului Red Lion.

De asemenea, Utilizatorul are dreptul să obțina orice informații suplimentare relevante (cum ar fi motivul prelucrării datelor cu caracter personal, categoriile de date cu caracter personal pe care le colectăm, informații privind prelucrarea și divulgarea acestor date și orice alte asemenea informații).

 1. Dreptul la rectificarea datelor

Utilizatorul are dreptul de a obține rectificarea oricăror inexactități ce vizează datele sale cu caracter personal prelucrate de către noi. De asemenea, are dreptul de a obține completarea oricăror date cu caracter personal care sunt incomplete. Orice utilizator este incurajat sa contacteze Operatorul la adresa [email protected] ori de câte ori observa că există o inexactitate în privința datelor sale cu caracter personal sau că datele sale cu caracter personal prelucrate de către Red Lion sunt incomplete.

 1. Dreptul la ștergerea datelor

Utilizatorul are dreptul la ștergerea datelor având caracter personal. Acest drept nu este un drept absolut, ceea ce înseamnă că legea instituie anumite limitări în privința exercitării acestui drept ("dreptul de a fi uitat").

 1. Dreptul la restricționarea prelucrării datelor

Utilizatorul are dreptul de a obține restricționarea prelucrării datelor sale cu caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm, în special în cazul în care contesta exactitatea datelor, în cazul în care prelucrarea datelor este ilegală ori în cazul în care prelucrarea acestor date nu mai este necesară, potrivit legii.

 1. Dreptul de a obiecta

Utilizatorul are dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor având caracter personal de către Operator în special în cazul în care prelucrarea se realizează în scopuri de marketing sau din motive legate de situația particulară în care se afla acesta, caz in care datele acestuia trebuie anonimizate in cel mai scurt timp de la sesizarea obiectarii din baza de date a site-ului si anonimizarea acestora trebuie confirmata utilizatorului. 

 1. Dreptul la retragerea consimțământului

Pentru datele cu caracter personal prelucrate pe baza consimțământului, utilizatorul are dreptul de a isi retrage consimțământul in orice moment, la fel de ușor cum l-a si acordat inițial. Retragerea consimțământului nu va afecta însă legalitatea prelucrării datelor pe care am realizat-o înainte de retragerea consimțământului. Dreptul la retragerea consimțământului nu este unul absolut, ceea ce înseamnă că există cazuri în care datele nu vor fi șterse ca urmare a retragerii consimțământului (de exemplu în cazul în care datele având caracter personal sunt folosite pentru ca site-uri-le să se conformeze unei obligații legale, pentru siguranța sănătății publice sau pentru cercetare științifică). Aplicarea retragerii consimtamantului se aplica din momentul inregistrarii acesteia si operarea retragerii consimtamantului se va realiza in maximum 3 zile lucratoare de la inregistrare.

 1. Dreptul de a depune o plângere în fața autorității competente

Utilizatorul are dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu referire la aspectele ce privesc prelucrarea datelor sale cu caracter personal de către Operator.

 1. Procesul decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri și dreptul de a solicita ca deciziile bazate pe prelucrarea automată a datelor sau care afectează într-o măsură semnificativă să fie luate de persoane fizice, nu exclusiv de computere

Datele cu caracter personal sunt colectate și prelucrate printr-un proces decizional automatizat în vederea personalizării informaţiilor şi comunicărilor comerciale adresate Utilizatorului. Procesul decizional automatizat ce implică si date de sănătate are la bază consimţământul expres al Utilizatorului.

În cadrul acestor procese datele Utilizatorului sunt protejate prin măsuri de securizare specială de tipul criptarii datelor si securitatii avansate la nivel de server al bazei de date.

Aveţi dreptul de a solicita modificarea modului în care sunt prelucrate automat datele dumneavoastră personale, solicitând verificarea procesului automatizat prin intervenţie umană. În acest scop vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email [email protected];

 

 1. Exercitarea drepturilor

Pentru ca Dvs. In calitate de Utilizator, sa va puteti exercita drepturile precizate mai sus, pentru a ne adresa orice întrebare referitoare la aceste drepturi sau pentru a ne cere lămuriri cu privire la oricare dintre prevederile acestei informări, vă rugăm să ne contactați oricând, utilizând informațiile de contact prezentate mai jos.

 

 1. Cum se pot transmite cererile sau plangerile – persoana de contact

Pentru a afla mai multe informații cu privire la datele cu caracter personal, cu privire la modul în care datele sunt colectate, prelucrate și protejate sau pentru a cere orice lămuriri referitoare la cele menționate în acesti Temerni si Conditii orice Utilizator poate contacta la orice moment responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul companiei, adresandu-se prin mail la [email protected] sau prin corespondenta postala la Strada Luminei Nr. 8, Et. 2 din Bucureşti Sector 2.

 

B.  MATERIALELE SI INFORMATIILE ACCESIBILE PRIN INTERMEDIUL SITE-URI-LOR

 1. Drepturile asupra continutului site-uri-lor care fac obiectul prezentelor Termeni si Conditii

Intreg continutul site-uri-lor si elementele de grafica, inclusiv dar fara a se limita la acestea, respectiv tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare – cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar – sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc.) apartin Red Lion.

Continutul site-urilor, indiferent de zona in care se afla in site-uri si indiferent de tip, poate fi utilizat de catre Utilizatori exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al Red Lion. Prin urmare, este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestor site-uri sau a oricarei parti a acestora efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:

(i) este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) a unor mici fragmente din articolele publicate (max. 400 de caractere), fiind obligatorie specificarea sursei informatiilor preluate, cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: nume site – link catre continutul site-ului).

(ii) sunt permise link-urile catre site-uri, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului, dupa cum urmeaza: „Informatii furnizate prin amabilitatea Nume Site – link catre continutul site-ului)

Utilizatorii se obliga sa respecte toate drepturile de autor si toate drepturile conexe acestuia si orice alte drepturi de proprietate intelectuala pe care Adminstratorul site-uri-lor si partenerii sai le detin asupra/in legatura cu site-uri-le www.doc.ro, www.health-shop.com,  www.doctime.doc.ro, www.doc-channel.com

 

Red Lion isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus. Cererile de utilizare a continutului site-uri-lor in orice scop altul decat cel personal pot fi facute prin e-mail la adresa [email protected], cu specificatia „In atentia redactiei”.

 

Orice persoana care transmite sau publica in orice mod informatii ori materiale catre site-uri isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in niciun mod raspunderea Red Lion, ci numai raspunderea persoanelor respective.

 

Red Lion, in calitatea sa de Operator si Administrator al site-urilor mentionate, poate derula in orice moment campanii publicitare si/sau promotii in orice sectiune din site-uri, fara ca aceasta operatiune sa necesite acordul Utilizatorilor site-uri-lor. Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare si promotiilor nu necesita acordul Utilizatorilor site-uri-lor si pot fi schimbate oricand fara a necesita anuntarea prealabila.

Red Lion nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promotiile organizate in site-uri, altele decat cele organizate strict de Operator pe site-uri.

 1. Limitarea raspunderii administratorului site-urilor

Red Lion nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres, pentru continutul site-uri-lor, respectiv pentru continutul oferit de partenerii sai sau de Utilizatorii site-urilor. Cu toate acestea, Red Lion va depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si maniera profesionista in care vor fi furnizate informatiile pe site, pentru a dobandi si mentine increderea Utilizatorilor in site-uri. In acest sens, Red Lion va incerca sa corecteze in cel mai scurt timp posibil erorile si omisiunile semnalate.

 

Administratorul site-urilor nu ofera niciun fel de garantii pentru continutul site-urilor si in nicio situatie nu poate fi tinut raspunzator pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parti/secvente/pagini de pe site-uri sau din imposibilitatea utilizarii acesteia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronata a oricaror prevederi ale continutului site-uri-lor.

 

Informatiile furnizate prin intermediul site-urilor sunt oferite cu buna-credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere. In cazul in care vreunul din articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii dreptului de autor, rugam Utilizatorii sa ne contacteze la adresa de e-mail [email protected], pentru a putea lua masurile ce se impun. Totodata, Utilzatorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca informatia prezentata poate include eventuale informatii inexacte (de ex.: date de ordin tehnic sau erori de tastat). Administratorul site-urilor va incerca sa corecteze in cel mai scurt timp posibil aceste aspecte.

 

Utilizatorii inteleg si accepta faptul ca Red Lion nu garanteaza:

 1. ca informatiile continute pe site-uri sunt pe deplin complete;
 2. ca informatiile introduse de Utilizatorii website-urilor sunt reale, corecte si nu isi asuma raspunderea pentru modul in care vizitatorii le folosesc;
 3. ca informatiile sau serviciile de pe site-uri vor satisface toate cerintele Utilizatorilor, iar pentru folosirea inadecvata a acestora Utilizatorii isi asuma intreaga responsabilitate;
 4. pentru rezultatele obtinute de Utilizatori ca urmare a folosirii informatiilor sau serviciilor disponibile prin intermediul site-urilor, utilizarea informatiilor si a serviciilor facandu-se de catre Utilizatori pe propria raspundere;
 5. ca serviciile disponibile prin intermediul site-urilor vor functiona constant, neintrerupt, fara erori – fata de acest aspect, Red Lion nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care Utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a site-urilor sau pentru folosirea informatiilor obtinute prin utilizarea link-urilor de pe site-uri catre alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea Utilizatorilor).

De asemenea, Utilizatorii inteleg si accepta faptul ca Red Lion nu este responsabila pentru eventuale inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate pe site-uri de catre Utilizatori. Totodata, Utilizatorii inteleg si accepta ca Red Lion este absolvita de orice raspundere pentru mesajele publicitare postate pe site-uri sau prin intermediul serviciilor oferite prin site-uri, precum si pentru bunurile sau serviciile furnizate de catre autorii acestor mesaje publicitare. In mod expres, Utilizatorii site-uri-lor sunt de acord sa exonereze de raspundere Red Lion pentru orice actiune judiciara sau extrajudiciara, care provine ca urmare a utilizarii incorecte sau frauduloase a site-ului.

 

Pentru cazuri de forta majora, Red Lion si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de orice raspundere. De asemenea, Red Lion si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de orice raspundere si in cazurile de nefunctionalitate a site-urilor determinate (dar fara a se limita la) de erori de functionare ale echipamentului tehnic al Red Lion, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, etc.

 

Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa asigure Red Lion si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara nici un fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorilor in legatura cu utilizarea site-uri-lor sau a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.

 

Scopul site-urilor este acela de a furniza informatii generale referitoare la sanatate si starea de bine. Niciuna dintre informatiile prezentate prin intermediul site-urilor nu reprezinta consultatii medicale, fiind furnizate exclusiv in scop informativ si de divertisment, adresandu-se intr-o maniera accesibila tuturor Utilizatorilor preocupati de un stil de viata sanatos. Aceste informatii nu pot inlocui si nu inlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul si tratamentul oferite in mod direct Utilizatorului in cabinetul unui medic.

 

Administratorul site-urilor nu este si nu poate fi tinut raspunzator in niciun fel pentru punerea in aplicare de catre Utilizatori in mod necorespunzator a vreunui tratament si/sau sfat medical oferit prin intermediul site-urilor. Prin intermediul site-uri-lor Red Lion recomanda Utilizatorilor sa se prezinte la medic pentru orice problema de sanatate, pentru a putea fi analizate particularitatile cazului fiecaruia si a beneficia de un diagnostic si un tratament corespunzator.

 

Prin urmare, informatia prezentata pe site-uri nu poate substitui in niciun caz recomandarile date de medicii care iau contact cu realitatea cazurilor Utilizatorilor. Toate raspunsurile oferite prin intermediul site-uri-lor sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nicio situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

 

Red Lion nu ofera nicio garantie, nici in mod expres si nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea site-urilor, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site-uri, precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acesor site-uri si aplicarea informatiilor se face pe propria raspundere.

 1. Abonarea Utilizatorilor la newsletter si alerte

Utilizatorii site-urilor au posibilitatea de a primi newsletter, informari si alerte prin posta electronica sau SMS/apel telefonic in baza consimtamantului explicit in scop de informare, educare si marketing personalizat, existand posibilitatea ca Utilizatorii sa poata opta oricand pentru varianta de a nu mai primi astfel de notificari, cu un singur click pe link-ul de dezabonare din newsletter/alerta primita pe mailul introdus explicit la abonare sau modificand optiunile din contul de Utilizator.

Avand in vedere ca accesul la serviciile oferite prin intermediul site-urilor se realizeaza in baza unui cont activ, asadar pe baza unui nume de utilizator si a unei parole, recomandam Utilizatorilor ca aceste elemente sa nu fie dezvaluite unor terte persoane, chiar daca acestea afirma ca va contacteaza din partea site-uri-lor.

De asemenea, in vederea asigurarii unui nivel sporit de securitate, la sfarsitul vizitei pe site-uri recomandam inchiderea ferestrei browser-ului in care s-a lucrat sau click pe „Sign out”/”Log off” in pagina vizitata.

 1. Modificarea Termenilor si Conditiilor

Red Lion are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile cuprinse in Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, prin asigurarea publicarii actualizate a acestora pe site-uri, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii site-urilor prin simpla utilizare sau accesare a site-urilor sau a oricarei facilitati oferite de site-uri, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea site-urilor si/sau utilizarea in orice mod a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.

 1. Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor site-uri-lor si ale Red Lion, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila de catre parti. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul vor fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a sediului Red Lion.

 

C. COOKIES. POLITICA PRIVIND UTILIZAREA FISIERELOR DE TIP COOKIE

Aceasta politica se referă la cookie-urile din cadrul website-urilor, operate de catre de Operator, si priveste modalitatea de utilizare a cookie-urilor pentru monitorizarea traficului si promovarea site-urilor, asigurarea securitatii si afisarii corect si complet a informatiei, desfasurarea in siguranta si conformitate cu obiectivele comunicarii a tuturor campaniilor de promovare publicate pe site-uri, asigurand respectarea normelor si regulamentelor de protectie a datelor cu caracter personal si a dreptului la informare al oricarui utilizator al site-urilor.

Acceptarea politicii de cookie face posibila accesarea site-urilor. Utilizatorul are dreptul de a opta, la accesarea site-urilor, pentru neacceptarea politicii de cookies, acest lucru atragand dupa sine imposibilitatea de accesare a site-urilor.

Oricare dintre site-uri foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor site-ului o experienta cat mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters.

 

Fisierele de tip cookie reprezinta date cu caracter personal în măsura în care acest instrument digital insumeaza date stocate in browserul utilizatorului, continand informatii despre navigarea pe internet, iar utilizarea mecanismului de tip cookie constituie un avantaj in folosul vizitatorilor site-ului. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (de ex.: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor din magazinul online in cosul de cumparaturi).

Astfel, prin introducerea unui cookie pe site-uri, va fi suficient ca un Utilizator sa se logheze pe site o singura data cu parola, castigand astfel timp pe parcursul navigarii pe pagina noastra. Daca utilizatorul respinge un cookie, poate sa utilizeze in continuare site-ul dar nu va beneficia de o parte dintre setarile acestuia.

 

Cookie-urile ne ajuta la urmarirea si segmentarea intereselor Utilizatorilor site-uri-lor pentru a intensifica experienta vizitarii site-ului nostru. Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care Utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

•           personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc.) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni);

•           ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori;

•           permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;

•           imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Utilizatorul poate, in orice moment, sa modifice setarile curente de Cookies, accesand pagina speciala aflata dupa “Termeni si Conditii”.

In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii legate de acest subiect, ne puteti contacta la adresa de e-mail [email protected] 

 

 1. Tipurile de cookies

Clasificarea cookies se face în funcție de durata de utilizare, rolul și sursa acestora, astfel:

 1. Cookie-uri în funcție de durata de utilizare
 • de sesiune - acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze pana când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logării/delogării pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare).
 • Persistente - acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depind de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de 'third-party cookies' (cookie-uri plasate de terți) - care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

 

 1. Cookie-uri în funcție de rolul acestora
 • strict necesare - anumite cookie-uri sunt necesare pentru ca paginile de internet să funcționeze în mod corespunzător. Modulele cookie strict necesare vă permit să navigați prin site și să beneficiați de caracteristicile sale. Fără aceste module cookie, nu vom putea oferi anumite caracteristici, cum ar fi redirecționarea automata la cel mai puțin ocupat server sau retinerea listei dvs. de dorințe.
 • funcționale - cookie funcționale înregistrează informații legate de alegerile pe care utilizatorii le fac și permit, de asemenea, operatorilor de site-uri să personalizeze site-ul conform cerințelor Utilizatorului. De exemplu, modulele cookies pot fi utilizate pentru a salva preferințele legate de categorie/segment.

 

 1. Cookie-uri de performanta și analiza - cookies care oferă posibilitatea operatorilor site-urilor de internet să monitorizeze vizitele și sursele de trafic, modul în care utilizatorii interacționează cu pagina da de internet sau anumite secțiuni din pagina de internet. Informațiile furnizate de modulele cookie de analiza ajuta operatorii să înțeleagă cum folosesc vizitatorii site-urile și apoi să folosească aceasta informație pentru a îmbunătăți modul în care este prezentat conținutul oferit utilizatorilor.

 

 1. Cookie-uri de targetare și publicitate - cookie-uri care pot oferi posibilitatea de a monitoriza activitățile online ale utilizatorilor și de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi apoi folosite în scopuri de marketing. Spre exemplu, pe baza cookie-urilor pot fi identificate produsele și serviciile agreate de către un utilizator, aceste informații servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate către respectivul utilizator.
 2. Cookie-uri first party vs cookie-uri third party - fiecare cookie este creat de un anumit site responsabil care plasează respectivul cookie.
 • Cookie-urile first party sunt plasate de către domeniul Internet /site-ul web accesat de către utilizator (a cărui adresa apare în bara de adrese a browserului). Spre exemplu, dacă utilizatorul vizitează www.doc.ro, iar domeniul cookie-ului plasat pe calculatorul sau este doc.ro, atunci este vorba despre un cookie first party.
 • Un cookie third party este plasat de către un alt domeniu Internet/site web decât cel accesat de către utilizator; acest lucru înseamnă ca site-ul web accesat conține și informații provenind de la un site web terț - spre exemplu, un banner publicitar care apare pe site-ul accesat.

 

 1. Conținut incorporat (butoane, aplicații și widget-uri de socializare). Paginile web permit implementarea unor butoane sau widgeturi de socializare de la un terț, care permit interacțiunea cu utilizatorilor cu site-urile ale căror butoane sau widgeturi de socializare sunt implementate. Interacțiunea utilizatorului cu butoanele sau widget-urile de socializare de la un terț permite terțului să colecteze unele informații despre acel utilizator, inclusiv adresa IP, informații din antetul paginii și informații despre browser.

 

 

 1. Mod funcţionare al cookies

Fișierele de tip Cookies permit recunoaşterea echipamentului Utilizatorului şi afişarea în mod corespunzător a paginii de Internet accesata, adaptată preferinţelor individuale ale Utilizatorului. Cookie-urile au rolul de a asigura o experiență de navigare web plăcută și sigură și de a oferi Utilizatorului servicii complete. Concret, pe baza cookie-urilor, avem posibilitatea de a:

 • Adapta prezentarea și afișarea site - ului în funcție de preferințele Utilizatorului. (limbă, rezoluție etc);
 • Crea statistici anonime, care nu presupun identificarea persoanei, bazate pe comportamentul Utilizatorului. pe site și de interesul manifestat pentru produsele prezentate. Aceste statistici ne permit să îmbunătățim structura și conținutul site-ului, astfel încât să vă oferim informațiile de care aveți nevoie;
 • Asigura măsuri de securitate web;
 • Asigura transmiterea de informatii personalizate Utilizatorului conform preferintelor acestuia mentionate voluntar si explicit in cadrul site-ului accesat

În general, datele despre activitatea de navigare pe Internet sunt colectate și analizate anonim. Dacă în urma acestei analize reiese un interes specific, un cookie este plasat în calculatorul Utilizatorului și acest cookie determina ce reclama vă primi Utilizatorul, care se numește publicitate bazata pe interes.

Publicitatea bazata pe interes este un mod de livra reclame pe website-urile pe care le vizitați și de a le face mai relevante pentru interesele dumneavoastră. Interesele comune sunt grupate în funcție de activitatea de navigare desfășurată anterior iar utilizatorilor li se servește doar publicitatea care se potrivește cu interesele lor. În acest mod, publicitatea este relevanta și cat se poate de utila.

 

 1. Tipuri de cookie-uri folosite de doc.ro, si respectiv de celelalte site-uri

Ca Utilizator, aveti posibilitatea de a vă retrage consimțământul dat pentru utilizarea Cookie-urilor (cu excepția cookie-urilor necesare) la orice moment, prin schimbarea opțiunilor din setările de cookies corespunzătoare disponibile, specifice browser-ului utilizat.

Desigur, puteți seta browserul dvs. să blocheze și cookie-urile necesare însă Site-ul ar putea să nu funcționeze în mod corespunzător. De asemenea, dezactivarea și a altor tipuri de cookie-uri (decât cele necesare) ar putea să afecteze funcționarea sau experienta dvs. la utilizarea Site-ului.

a. Cookie-uri necesare

Modulele cookie strict necesare vă permit să navigați pe site-urile mentionate și să beneficiați de caracteristicile sale. Fără aceste module cookie, nu vom putea oferi anumite caracteristici, cum ar fi redirecționarea automata la cel mai puțin ocupat server sau retinerea listei dvs. de preferinţe.

b. Cookie-uri funcționale

Modulele cookie funcționale înregistrează informații legate de alegerile pe care le-ați făcut și ne permit, de asemenea, să adaptam Site-ul web pentru a se potrivi nevoilor și solicitărilor dvs.

c. Cookie-uri de performanta și analiza

Aceste tipuri de cookie ne ajuta să înțelegem modul in care Utilizatorii folosesc site-urile Operatorului. Folosim aceste date doar pentru scopul îmbunatățirii serviciilor oferite prin intermediul site-urilor Operatorului, sau prin site-urile satelit: stopcolesterol.ro; stopartroza.ro; stopdiabet.ro; stopdislipidemie.ro, etc

 

 1. Servicii de analiza prin Google Analytics

Site-urile, www.doc.ro, www.health-shop.com , www.doctime.doc.ro, www.doc-channel.com, folosesc Google Analytics, serviciul de analiza web a Google Inc., cu sediul în 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States

Google va analiza în numele Operatorului modul în care Utilizatorii folosesc website-urile acestuia. În acest scop, Operatorul foloseste Cookie-uri de analiză. Informațiile colectate de Google în legătura cu folosirea doc.ro de către Utilizatori (spre exemplu, URL-ul de trimitere, paginile web din cadrul doc.ro pe care le vizitați, tipul browserului dumneavoastră, setările de limba, sistemul dumneavoastră de operare, rezoluția ecranului) vor fi trimise unui server Google din Statele Unite, unde vor fi stocate și analizate; rezultatele corespunzătoare ne vor fi ulterior făcute disponibile într-o forma anonimizată. Google este certificat în conformitate cu standardele EU-US Privacy Shield, care asigura un nivel adecvat de protecție al datelor în ceea ce privește prelucrarea datelor de către Google în SUA.

 

Pentru mai multe informații despre Google Analytics vă rugam să consultați Google Analytics Terms of Service, Google Analytics security and privacy principles, și Google Privacy Policy, disponibile aici https://www.google.com/analytics/terms/us.html

Puteți să vă retrageți consimțământul privind analiza web în orice moment fie prin descărcarea și instalarea unui Browser Plugin oferit de Google.

 

 1. Cookie-uri de targetare și publicitate proprii Operatorului:

a) Publicitatea on-line gestionata de Red Lion

Ca parte a unei strategii unitare de promovare a serviciilor tuturor site-urilor / aplicațiilor din România ce sunt gestionate de Red Lion, acesta utilizează cookie-uri și tehnologii de targetare în scop publicitar pentru site-urile gestionate de catre Operator.

 

Cookie-urile și tehnologiile de targetare pentru scop publicitar implementate de Red Lion permit colectarea datelor de la persoanele care utilizează unul / oricare dintre site-urile mentionate mai sus. Aceste date sunt apoi agregate pentru a crea segmente de utilizatori clasificați pe diverse categorii (creare de profiluri), fără însă a avea informații concrete privind identitatea utilizatorilor incluși în astfel de segmente. Aceste date permit Red Lion apoi să furnizeze Utilizatorilor care corespund acestor clasificări publicitate bazata pe interes sau publicitate contextuala.

 1. Publicitatea terților

Site-urile mentionate permit și altor societăți să furnizeze materiale publicitare și să colecteze informații prin intermediul cookie-urilor sau a altor tehnologii similare (terțe părți) incluse în site.

Practic, aceste tehnologii de targetare care însoțesc mesajele publicitare afișate pe care le vad Utilizatorii le permit să monitorizeze cat de eficiente sunt mesajele publicitare afișate.

 

De asemenea, terții parteneri care afișează publicitatea pot să utilizeze și alte cookie-uri pe care le-au setat pe dispozitivul Utilizatorului când acceseaza și alte pagini de internet. Tertii parteneri folosesc aceste date pentru a ști dacă Utilizatorul a vizualizat sau nu un anumit anunț publicitar sau pentru a identifica în baza lor de date și pentru a folosi ulterior aceste date pentru a servi Utilizatorului alte tipuri de publicitate care ar corespunde intereselor dvs.

 

 1. Plug-in-uri de socializare

Site-urile pot utiliza sau implementa plug-inuri ale rețelelor de socializare ale unor terți. În general, interacțiunea dvs. cu un plug-in oferă posibilitatea terțului să colecteze unele informații despre dvs., inclusiv adresa IP, informații din antetul paginii și informații despre browser.

Site-urile www.doc.ro, www.health-shop.com, www.doctime.doc.ro, www.doc-channel.com au implementate următoarele butoane de socializare:

•           Facebook

•           Google +

•           LinkedIn

•           Pinterest

•           Reddit

•           Tumblr

•           Twitter

 

 1. Cum se poate opri utilizarea cookie?

 

 1. Aplicațiile folosite pentru accesarea paginilor web (browser, de exemplu) salvează Cookie-urile pe terminalul utilizatorilor de Internet în mod implicit.

Totuși, setările pot fi schimbate de dvs ca Utilizator. astfel încât instalarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web. Informații detaliate despre modurile de administrare a Cookie-urilor sunt disponibile în câmpul de setări al browser-ului web.

Vă informăm că limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale modului în care sunt afișate paginile website-ului.

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. Puteți opri plasarea cookie-urilor prin gestionarea consimțământului dumneavoastră; Cookie-urile necesare nu vor putea fi însă dezactivate din acest modul întrucât sunt necesare pentru funcționarea Site-ului.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regula în "opțiuni" sau în meniul de "preferințe" al browserului tău.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea "ajutor" a browserului pentru mai multe detalii.

•           Setări cookie în Firefox – https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences;

•           Setări cookie în Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform=Desktop&hl=en

•           Setări cookie în Safari – https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac;

•           Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul: http://www.youronlinechoices.eu/ro

 

 1. Informații despre modul în care vizitatorii pot dezactiva utilizarea modulelor cookie de către Google, se pot obtine accesând Setările pentru anunțuri Google (http://www.google.com/ settings/ads?hl=ro).

De asemenea, Utilizatorii pot să dezactiveze folosirea modulelor cookie de către un furnizor terță parte, accesând pagina de dezactivare Network Advertising Initiative (http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/what-are-my-options/).

 1. Sfaturi pentru o navigare web sigură, bazată pe Cookies:
 • Cookie-urile NU sunt viruși și nu colectează date cu caracter personal.
 • Totuși, Cookie-urile pot fi utilizate în detrimentul Utilizatorilor, de programele de tip Spyware. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, Cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware.
 • Aplicațiile anti-spyware au rolul de a marca cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de scanare anti-virus/anti-spyware. Sistemul de securitate al serverelor site-ului nostru asigura utilizarea in siguranta si protejata a cookie-urilor si stocarea criptata, in siguranta a datelor disponibile in cadrul site-ului.
 • Browserele au, de asemenea, integrate setări de confidențialitate care oferă diferite nivele de acceptare a Cookie-urilor - precum perioada de valabilitate și stergere automată la încheierea unei sesiuni web.
 • Datorită flexibilității lor și faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri folosesc Cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea Cookie-urilor limiteaza accesul pe site-uri precum Youtube, Gmail, Yahoo, Facebook, Google.
 • Personalizați setarile browserului în ceea ce privește Cookie-urile.
 • Daca sunteți unicul utilizator al terminalului, puteți seta termene de expirare a Cookie-urilor prelungite.
 • În cazul în care nu sunteți unicul utilizator al terminalului, luați în considerare ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul.
 • Instalați aplicații antispyware și faceți-le constant update.
 • Asigurați-vă că browser-ul folosit este mereu updatat, deoarece multe dintre atacurile bazate pe Cookies sunt posibile din cauza punctelor slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.
 1. Linkuri utile

Dacă doriți să aflati mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandam următoarele linkuri:

 • Microsoft Cookies guide (http://www.microsoft.com /info/cookies.mspx);
 • All About Cookies (http://www.allaboutcookies.org/)

Toate browserele vă oferă posibilitatea de a vă seta personalizat modul de acțiune a Cookie-urilor. Pentru a ințelege aceste setări, accesati sectiunile corespunzatoare policitii de cookies ale browserelor si platformelor online cu logare/inregistrare folosite.

Pentru solicitari sau detalii suplimentare in ce priveste politica de cookies ne puteti scrie folosind adresa de e-mail [email protected]